UA-70778644-2
ANCA LUPES

5 MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SA MERGI LA MASTERING THE MUSIC BUSINESS

Pentru cei care inca n-au aflat, Mastering The Music Business este o conferinta despre industria muzicala ce se va desfasura la Bucuresti pe 10 si 11 iulie, cu o extensie speciala pe 12 iulie. Pe scurt: peste 40 de speakeri din Romania si din strainatate, prezentari, discutii, workshop-uri si concerte live. Toate detaliile se gasesc pe www.masteringthemusicbusiness.ro

 

In cele ce urmeaza n-o sa va povestesc in amanunt ce contine #MMB2017, ci as dori sa va dau doar 5 motive pentru care nici un artist sau profesionist independent nu trebuie sa lipseasca de la aceasta conferinta (sau oricare alta manifestare de gen):

#1 – Iti creezi noi relatii (networking)

MMB aduce impreuna un numar de oameni care activeaza in industria muzicala, la toate nivelele, pe care nu-i gasesti nicaieri altundeva in aceasta concentratie. Asa ca daca, de exemplu, esti un artist in cautarea unui manager, unui agent de booking, unui PR, unui consultant etc, asta este locul in care trebuie sa vii. Din experienta mea de ‘umblator’ pe la conferinte, pot sa-ti spun ca in astfel de ocazii oamenii sunt mult mai ‘permeabili’ la abordari din partea necunoscutilor.

#2 – Afli cum se vad lucrurile din afara Romaniei

Ai acces la profesionisti de marca ai industriei muzicale mondiale. Descoperi ca a deveni artist international nu e un lucru imposibil, chiar si pentru independenti.

#3 – Afli informatii pe care nu le gasesti nicaieri altundeva

in Romania nu ai foarte multe surse de informatii si in plus este aproape imposibil sa intalnesti oameni de nivelul speakerilor din conferinta care sa fie dispusi sa-ti povesteasca detaliat si aplicat cum au facut sa aiba succes cu un proiect sau altul, muzical sau nu, asa cum o fac in timpul conferintei.

#4 – Descoperi ca nu esti singur

Acum mai multi ani ma aflam intr-o zona in care majoritatea colegilor se uitau ciudat la mine cand le povesteam ca dau banii pe un master la Berklee si pe o gramada de carti de music business. Insa nu m-am descurajat si de-a lungul anilor nu numai ca am intalnit alti oameni asemenea mie, dornici sa invete si sa se dezvolte, dar am si inceput cu ei proiecte de care sunt incantata. Probabil ca nu ar fi trebuit sa astept ani de zile ca sa ii intalnesc daca as fi avut acces la o astfel de conferinta.

#5 – iti vin idei noi despre cum ai mai putea face bani din muzica

Exista o multime de modalitati prin care sa castigi bani din si pentru muzica ta. De la concerte la vanzare online, de la streaming la sincronizare (film, publicitate, videogames, emisiuni radio si TV) de la merchandising la fonduri nerambursabile. Cu siguranta este ceva nou de aflat despre una sau mai multe dintre acestea.

 

Taxa de participare se plateste aici: https://masteringthemusicbusiness.ro/bilete/

Incluse in taxa de participare sunt: programul de prezentari, discutii si workshop-uri din zilele de 10 si 11 iulie (intre 10:00 si 18:00), workshop-ul special de compozitie si productie muzicala de la Hahaha Production (12 iulie intre 12:00 si 16:00) si concertele de seara (showcase-uri) de la Fratelli club (10 si 11 iulie incepand cu 20:00) ca si oportunitatea de a pune intrebari (sau de a-ti avea siteul propriu evaluat) celor doi profesori de marketing online si direct-to-fan marketing de la prestigioasa Berklee College of Music.

One thought on “5 MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SA MERGI LA MASTERING THE MUSIC BUSINESS

  1. Laurentiu Ganea, compozitor

    Bravo Anca, ma bucur de tot ce am auzit si iti urez mult succes ! Mi’ a placut si emisiunea ta de azi de la DC News.
    Ne auzim si sper sa ne mai si vedem (au trecut ani buni, am fost si eu plecat… am revenit… si tot asa).
    cele bune,
    Laurentiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.