UA-70778644-2
ANCA LUPES

UTILIZATORII SPOTIFY PREMIUM VOR AVEA ACCES LA ANUMITE ALBUME CU DOUA SAPTAMANI INAINTEA CELOR CARE NU PLATESC.

Spotify a fost de acord cu un nou contract de licentiere cu Universal Music Group, au anuntat pe 4 aprilie cele doua companii. Ca parte a intelegreii, Spotify a fost de acord sa permita ca noile albume lansate de artistii Universal sa fie restrictionate doar la serviciul premium al platformei pentru pana la doua saptamani. Spotify va plati de asemeni mai putin catre UMG ca royalitati, conform unor surse apropiate situatiei.

Intr-un comunicat oficial, Daniel Ek, CEO al Spotify a admis ca Spotify intelege ca politica sa de a lansa concomitent albumele noi catre ambele servicii – gratuite si cu plata – nu putea sa continue la nesfarsit. “Stim ca nu orice album al oricarui artist ar trebui lansat in acelasi mod si am muncit din greu cu cei de la UMG pentru a dezvolta o noua politica de lansare, mai flexibila” a spus acesta. “Incepand de astazi, artistii Universal pot sa aleaga sa lanseze albumele noi doar pentru segmentul premium al utilizatorilor nostri doar pentru doua saptamani, oferindu-le acestora prima sansa sa exploreze opera creativa completa, in timp ce single-urile vor fi disponibile ambelor categorii de utilizatori.”

Contractul cu UMG ar trebui sa permita incheierea in curand a unor intelegeri similare si cu ceilalti doi parteneri majori ai Spotify, Warner Music Group si Sony Music Group — intelegeri care cel mai probabil vor fi asemanatoare cu parametrii setati de contractul Spotify-UMG— pavand calea pentru listarea publica initiala a Spotify pe care compania o planificase pentru anul acesta, dar avnd in vedere durata negocierilor cu majorii, a fost amanata pentru 2018.

 

Articolul original aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.