UA-70778644-2
ANCA LUPES

KOBALT LANSEAZA APLICATIA AWAL PENTRU A “DEZVALUI” DATE DESPRE STREAMING PENTRU ARTISTII INDEPENDENTI

Kobalt le da muzicienilor independenti motive noi pentru a se gandi de doua ori inainte de a-si ceda drepturile de autor.

Compania a scos la lumina cea mai nou aplicatie a sa – AWAL – care ofera artistilor independenti o gama larga de amanunte despre perfomanta pieselor proprii pe platformele Apple Music si Spotify.

In afara de date in timp real despre volumul streamingurilor, aplicatia pune la dispozitie informatii referitor la demograficele utilizatorilor unui anumit artist si unde sunt localizati acestia – ca si date care detaliaza veniturile din royalitatile aferente.

Utilizatorii aplicatiei AWAL vor fi alertati cand muzica lor este adaugata unui playlist pe Spotify sau Apple Music, in timp ce mesaje optimizate de echipa de oameni de stiinta ai Kobalt vor explica unde muzicienii isi pot gasi fanii.

Obiectivul aplicatiei, conform Presedintelui Kobalt Music Recordings este sa punem “instrumente profesionale in mana artistilor independenti”.

Cu alte cuvinte … sa-i ajute pe artistii independenti sa ia decizii bazandu-se pe recomandarile si informatiile pe care in alte conditii nu le-ar putea obtine decat semnand cu o casa de discuri.

Care este intelegerea: AWAL va lua 15% din redeventele acestor artisti in contrapartida cu oferirea distributiei digitale si a altor servicii – incluzand (i) aplicatia si (ii) posibilitatea de a intra in legatura cu echipa de promovare a playlistului de streaming la nivel global a firmei Kobalt.

Marele avantaj al artistilor: isi pastreaza in proportie de 100% proprietatea asupra drepturilor si nu sunt legati de AWAL decat pentru perioade succesive de cate 30 zile.

Nu toata lumea va avea acces la AWAL, care este disponibila pentru descarcare pe iOS si Android incepand din 28 martie 2017. Doar un anumit numar de aplicanti vor fi selectati sa intre in randurile beneficiarilor AWAL si sa beneficieze de uneltele pe care le pune la dispozitie – un filtru calitativ despre care Kobalt spune ca este apreciat de catre serviciile de streaming.

Echipa A&R de la Kobalt va fi cu ochii pe artistii distribuiti prin AWAL a caror muzica este intens accesata prin Spotify si Apple Music – carora apoi le vor fi oferite avansuri in bani pentru a le accelera cariera.

Chiar si dupa ce au fost alesi pentru a beneficia de acest serviciu ‘AWAL +’ si au primit o suma importanta de bani, artistii isi pastreaza complet proprietatea asupra drepturilor.

Willard Ahdritz, fondator si CEO al Kobalt declara: “Adevarul este ca astazi posibilitatea ca artistii independenti sa isi castige existenta din streaming creste. Vrem sa grabim aceasta tendinta… primul pas este sa ii ajutam sa isi descopere si inteleaga datele despre streaming.

Artistii de astazi trebuie sa inteleaga semnalele care sprijina succesul viitor si sa fie capabili sa actioneze rapid.

AWAL pune puterea datelor in mainile artistilor independenti pentru a-i ajuta sa isi construiasca o cariera sustenabila din streaming.

Castigatorul BBC Sound of 2017, Ray BLK spune: “Ca artist independent este foarte important sa inteleg cine si unde sunt fanii mei si ce cantece le plac astfel incat sa mo pot conecta mai bine cu ei.

Aplicatia ma ajuta sa vad unde e mai bine sa cant si ce cantece sa interpretez. Pot sa aflu anumite date extraordinare din AWAL, cum ar fi de exemplu ca fanii mei sunt 50/50 barbati/femei ceea ce este incredibil pentru ca nu mi-as fi imaginat nicodata ca barbatilor le-ar putea placea piesele mele care sustin femeile atat de puternic.”

Troy Carter (Global Head of Creator Services, Spotify) spune: “AWAL ii ajuta pe artistii independenti sa inteleaga impresionanta cantitate de date despre streamingul muzicii si a fanilor proprii. Acesta este genul de gandire inovativa care va da forma viitorului industriei muzicale.”

Aplicatia AWAL este disponibila tuturor membrilor AWAL din tarile in care opereaza Apple & Android App Stores incepand cu 28 martie.

Fondat in 2004, AWAL este partenerul de incredere a peste 20,000 de artisti si label-uri independente, inclusiv Moby, Passenger, Ray BLK, R3HAB, Tom Misch, VERITE, Yung Lean, intre altii.

 

Articolul original aici.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.