UA-70778644-2
ANCA LUPES

SEAN PARKER IN FRUNTEA RUNDEI DE FINANTARE DE $5M PENTRU TUNEMOJI

Sean Parker co-fondatorul Napster se afla printre super angel investitorii intr-o runde de finantare in valoare de 5 millioane $ pentru Emoticast, dezvoltatorul aplicatiei de GIF-uri muzicale TuneMoji.

Firma cu sediul in Londra este in spatele aplicatiei TuneMoji care permite utilizatorilor mobili sa distribuie GIF-uri muzicale cu sunete de la artisti pe cele mai mari platforme de mesaje precum Facebook Messenger si WhatsApp.

A creat campanii cu Bruno Mars si Ed Sheeran si a incheiat contracte de licentiere cu Universal Music si Warner Music, plus editori muzicali majori incluzand Sony/ATV, Warner Chappell, Universal Publishing Group, Sony BMG si PRS/Impel.

Compania va folosi aceasta investitie pentru a continua sa-si creasca baza de parteneri din domeniul muzical si al entertainmentului, sa creasca colaborarile pentru continut original cu artisti si sa-si creasca reteaua de parteneri platforme de messaging.

Parker a investit prin intermediul Strangeloop Ventures, si intre ceilalti investitori dse numara producatorul Black Eyed Peas co-fondatorul will.i.am, DJ-ul si producatorul David Guetta si fostl CEO al Maker Studios, Ynon Kreiz.

Jason Epstein, membru in consiliul director al companiei mama a Rhapsody si Napster, Rhapsody International, Nicole Junkermann prin Montilla International Corporation si CEO-ul Copper Studios, Alan Cannistraro au participat in aceasta runda.

Emoticast a fost infiintata de antreprenorul James Fabricant, fostul conducator al MySpace Europe, care spune ca investitia va sprijini compania sa “sa ajunga micro-YouTube-ul pentru mesaje construita pe o fundatie de continut premium licentiat”

El a contiuat: “Suntem incantati sa intampinam astfel de staruri rock ca investitori pentru Emoticast.

Sprijinul venit din partea unor astefl de personalitati importante din lume muzicii, a tehnologiei si a entertainmentului reprezinta o validare a succesului companiei in a cataliza parteneriate in toate domeniile entertainmentului si industriei de messaging.”

Ole Olbermann, Chief Digital Officer si Executive VP pentru Warner Music Group, a spus: “La Warner Music, suntem entuziasmati de oportunitatile noi si inovative de a integra muzica in platformele sociale si de messaging si sa adaptam cotinutul la compoprtamentul in evolutie al consumatorilor.

Prin parteneriatul cu Emoticast dam ocazia muzicii noastre sa imbogateasca miliarde de mesaje zilnice si cream noi cai pentru a valorifica creatia si marketingul unic pentru artisti si compozitori.”

Printre primele noi parteneriate incheiate de Emoticast’s se numara si o colaborare exclusiva cu Kik in aprilie cu participarea lui Snoop Dogg, in care artistul va prelua bot-ul TuneMoji’s si va d aposibilitatea user-ilor sa se exprime distribuind GIF-uri muzicale customizate continand muzica lui Snoop.

De asemenea isi va extinde aria de entertainment messaging dincolo de GIF-uri muzicale, la film si televiziune.

 

Articolul original aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.