UA-70778644-2
ANCA LUPES

COSTIN OPREA – UN CONCERT OMAGIU

Pe Costin Oprea l-am cunoscut cand a devenit chitarist al trupei Parlament cu care lucram la inceputul anilor 2000. Era foarte tanar pe atunci si extrem de timid, o pereche de ochi mari si albastri in spatele unor rame metalice de ochelari. N-am apucat sa ne stim prea bine pentru ca am incetat curand colaborarea cu trupa. L-am regasit mai tarziu (prea tarziu) acompaniind-o pe Alexandra Usurelu si in byron. Acum Costin nu mai este.

In timp ce scriu aceste randuri ii ascult albumul si deabia acum il descopar cu adevarat pe muzicanul Costin Oprea. Muzica, linistita, sensibila si vocea lui ma duc cu gandul la Jamie Cullum, vorbele sunt triste si retin un vers din “Alone”: ” All I need a hug from a friend.”

Prietenii lui Costin, intr-o ultima “imbratisare” s-au gandit, cu toata dragostea pe care i-o poarta, sa-i faca un cadou de ziua lui: sa lanseze intr-un concert primul si ultimul sau album pe care l-a scris si l-a inregistrat alaturi de trupa sa, The Boxes. 15 piese ca viata, cu suisuri si coborasuri: Ups and Downs.

Mai jos gasiti detaliile legate de concert si – va rog! – ascultati piesa de pe link. Apoi va asteptam la concert si, de ce nu, poate dupa aceea veti cumpara albumul. Asa putem ajuta muzica sa traiasca.

 

Concert-omagiu Costin Oprea pe 25 aprilie la Teatrul Național București cu The Boxes, byron, Alexandra Ușurelu; lansare album The Boxes – „Ups and Downs”

Luni, pe 25 aprilie, de la ora 20:00 are loc la Sala Studio a Teatrului Național București concertul The Boxes – Ups and Downs în memoria chitaristului Costin Oprea. Pe 24 aprilie, Costin ar fi implinit 38 de ani. Pe scenă va urca formația The Boxes, înființată de el în 2012, care va prezenta albumul „Ups and Downs” cu peste 15 compoziții originale ale lui Costin. Invitați speciali vor fi foștii săi colegi din trupa byron precum și solista Alexandra Ușurelu, iar mulți alți muzicieni vor întregi peisajul muzical live al serii de 25 aprilie, printre care Muse Quartet și o secțiune de instrumente de suflat.

Albumul „Ups and Downs” a prins contur pornind de la schițele și înregistrările lăsate în urmă de Costin Oprea, dezvoltate și orchestrate ulterior de colegul său Dan Georgescu. La înregistrări au luat parte atât membrii inițiali ai proiectului The Boxes (Mircea Mutulescu – voce, Georgian Nițu – clape, Laszlo Demeter – bass, Dan Georgescu – tobe) cât și alți muzicieni care l-au cunoscut și au colaborat cu Costin: Dan Byron, 6fingers, Marcel Moldovan, Alex Man, Bobby Stoica, Gabriel Bălașa, Muse Quartet. Primul single de pe album se numeste “Happy”.

The Boxes- Happy

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare în rețeaua www.iabilet.ro (magazinele SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, agentiile Perfect Tour, automatele Zebra Pay) și costă 50 de lei (categoria A) sau 70 de lei (categoria B, în fața scenei).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.